Binlerce Yahudi ve Arap, Tel Aviv´de bir arada yaşamak için toplandı

Cumartesi gecesi Tel Aviv´in merkezinde gösteri yapan binlerce kişi, Yahudi ve Arapların bir arada yaşaması ve İsrail-Filistin çatışmasına iki devletli çözüm çağrısında bulunmak için bir araya geldi.

Dünya
24 Mayıs 2021 Pazartesi

Göstericiler, "Burası hepimizin evi", "Nefret olmadan ve korkusuzca yan yana duruyoruz" ve "Doğru cevap İsrail ve Filistin" sloganları atarak, Tel Aviv'in Rabin Meydanı'ndan Habima Tiyatro Meydanı'na yürüdü.

Habima Tiyatro Meydanı’nda toplanan kişiler, gösterinin iki organizatörünün yanı sıra yazar David Grossman ve Müşterek Liste Genel Başkanı Ayman Odeh'in konuşmalarını dinledi.

Grossman, çatışmaların İsrailli ve Filistinlilere özellikle de çocuklara zarar verdiğini belirtti ve ‘‘Bu akşam sözlerimi Gazze sınırındaki çocuklara ve Gazzeli çocuklara adamama izin verin’’ dedi.

Grossman yaptığı açıklamada, “Farklı aşırılık yanlılarının rehineleriyiz. İnsanların nasıl hedef haline geldiğini, annelerin sokakta çocuklarını nasıl korumaya çalıştığını, çok katlı binaların nasıl yıkıldığını ve göz açıp kapayıncaya kadar ailelerin nasıl yok olduğunu izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayman Odeh, gösterinin kendisine umut verdiğini belirtti. Ayman Odeh, "İnsanlar bu ülkeye inen karanlıktan bahsediyor. Güçlü bir ışık görüyorum. Yahudiler ve Araplar birlikte karanlığı dağıtacak. Milliyetçiliğin yarattığı bölünmeyi kabul etmiyoruz. İleriye giden yolumuz birlikte. Yahudiler ve Araplar bir arada. Burada iki millet var. Her ikisinin de kendi kaderini tayin hakkı var. Her ikisi de barışı ve eşitliği hak ediyor. Yahudilerin ve Arapların ulusal kimliğine saygı duyuyoruz’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün