BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) İsrail ve Filistin´in karşılıklı saldırılarını görüşmek için pazar günü toplanacak

Mısır İsrail´e 1 yıllık ateşkes çağrısında bulundu fakat olumsuz yanıt aldı.

Dünya
14 Mayıs 2021 Cuma

Başbakan Binyamin Netanyahu cuma sabahı yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de Hamas'a yönelik askeri harekatının "gerektiği sürece devam edeceğini" açıkladı.

İsrail merkezli internet portalı Walla’nın haberine göre, 50 yaşındaki bir kadın üç gün önce sığınağa giderken bombalamalardan dolayı yaralandıktan sonra cuma günü hayatını kaybetti. Pazartesi günü başlayan olaylarda İsrail'de hayatını kaybeden kişi sayısı 9’a yükselmiş oldu.

Mısır’ın İsrail-Hamas arasında ateşkes yapma çabaları sonuçsuz kaldı.

Al-Arabiya kaynaklı haberde, Mısır, İsrail ile Hamas arasındaki arabuluculuk yaparak İsrail'e bir yıllık ateşkes anlaşması teklif etmişti. Ancak haber kaynağına göre İsrail, Mısır'ın teklifini reddetti.

Bunun üzerine, Mısır, İsrail ile yaşadığı diğer meseleleri askıya aldı ve İsrail'i askeri harekata devam etmemesi konusunda uyardı.

Perşembe günü geç saatlerde İsrailli yetkililer, Lübnan'dan Kuzey İsrail kıyılarına üç roketin atıldığını bildirdi.

Uluslararası toplum ise sükûnet çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Twitter’da yaptığı paylaşımda "Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum’’ dedi.

BM Güvenlik Konseyi, daha önce kapalı kapılar ardında yaptığı iki toplantı sonrasında pazar günü açık bir oturum düzenlemeyi planlıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün