İsrailli moda tasarımcısı, Lanvin direktörü Alber Elbaz COVID´den dolayı hayatını kaybetti

Fransa´da yaşayan 59 yaşındaki tasarımcı iki doz aşılı olmasına rağmen Güney Afrika variantına karşı hayat mücadelesini kaybetti.

Kültür
28 Nisan 2021 Çarşamba

İsrailli moda tasarımcısı Alber Elbaz, Paris’te koronavirüsten dolayı 25 Nisan’da hayatını kaybetti. Fas doğumlu olan Elbaz’ın cenazesi İsrail’e götürüldü. Lanvin markasını yeniden yaratan isim olarak bilinen Elbaz, Paris moda dünyasında saygıdeğer bir isimdi. Şık ve kadınsı kokteyl kıyafetleri tasarımları ile parti havasında geçen moda şovları ile öne çıkıyordu. Lanvin tasarımlarında kullandığı fermuarlar ise adeta onun imzasıydı. Spor ayakkabılara bağcık niyetine kurdele kullanmış, bale patiklerini sokağa indirmişti.

İsrail’de askerliğini bitirdikten sonra Shenkar College’da tasarım okuyan Elbaz, mezun olduktan sonra yedi yıl New York’ta yaşamış oradan Paris’e taşınmıştı. Guy Laroche ve Yves Saint Laurent’da çalışan Elbaz 20 yıl önce Lanvin Modaevine geçmiş ve onu küllerinden yeniden doğurmuştu. 2015’te sürpriz bir şekilde şirketten kovulan ve beş yıl kadar çalışmaya ara veren tasarımcı en son AZ Factorya adında moda, teknoloji ve eğlence start-up’ı kurmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün