Quebec Mahkemesi, işyerlerinde dini sembolleri yasaklayan yasayı onayladı

Dünya
28 Nisan 2021 Çarşamba

Kanada'nın Quebec eyaletindeki üst mahkeme, devlet kurumlarında çalışan Yahudilerin ve diğer dini azınlıkların iş yerlerinde kipa, haç ve başörtüsü gibi dini sembolleri giymesini yasaklayan yasanın büyük kısmını onayladı.

Quebec Üst Mahkemesi geçtiğimiz hafta, ‘Laiklik Yasası’ olarak da bilinen 21. Yasanın Kanada’nın insan hakları tüzüklerini yürürlükten kaldırmadığına hükmetti. Mahkeme ayrıca dini sembollerle ilgili tartışmalı yasanın davayı açan İngilizce dil okulu kurulu için geçerli olmadığını kabul etti.

Bir Yahudi savunma örgütü olan İsrail ve Yahudi İlişkileri Merkezi yaptığı açıklamada, karardan dolayı “derin bir hayal kırıklığı yaşadıklarını” belirtti.

Toronto merkezli kuruluş, 21. Yasanın Quebec’te yaşayan Yahudilerin ve diğer inanç topluluklarının dini özgürlüğünü ve kariyerlerini devlet kurumlarında sürdürme olanaklarını ciddi biçimde kısıtladığını da söyledi.

Haziran 2019’da Coalition Avenir Québec Partisi yönetimi tarafından onaylanan 21. Yasa, görünüşte devlet tarafsızlığını teşvik etmek için kabul edildi. Yasa Quebec vatandaşları arasında taraftar bulmaya devam ediyor. Ancak muhalifler yasanın asıl amacının devlet çalışanı olan Müslüman kadınların iş yerinde başörtüsü takmalarını engellemek olduğunu belirtiyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün