Şeyla G. Niyego ´Paramparça´ sergisiyle ´lebriz.com´da

Ressam Şeyla Gülman Niyego´nun ´Paramparça´ adını verdiği online atölye sergisi ´lebriz.com´ güncel sergiler bölümünde sanatseverlerin beğenisine açıldı.

Toplum
21 Nisan 2021 Çarşamba

Şeyla G. Niyego 19 eserden oluşan, 16 Nisan’da sanatseverlerle buluşan sergisi ile ilgili duygularını şöyle dile getirdi: “1800’lü yıllarda yaşadı insanlık bugün yaşadıklarımızı. Maskeler, salgınlar ve sonra normale dönüş.
Bugün tarih tekerrür ederken, soruyorum kendime, 200 yıl kadar sonra, biz insanlık olarak neler öğrendik?
Eski ‘normal’ hayatın bitişinin yasını tutarken, dünyanın farklı yerlerinde olan annem, çocuklarım ve torunlarıma olan dayanılmaz özlem ve hüzünle yüreğim paramparça oldu. Kırılmış bir ayna gibi, her kırık yanımdan başka bir duygu tuvalime döküldü.
Şehirler, COVID-19 vaka sayısına göre kırmızı, sarı, yeşil kodlarla salgın aşamasını anlatırken, çocuklarım yaşadığı için çok ziyaret ettiğim NY'un pandemi aşamaları tuvalime yansıdı. Hayat ‘Kırmızı, dur’, ‘Yeşil, devam et’ kadar basite indirgendi bu dönemde. Ve bütün bunların ortasında deniz kenarında kendimle ettiğim sohbet, yalnızlık aktı fırçamdan tablolarıma.
Ve nihayet, aşıyla gelen umut, özgürlük hayali ve huzur, tablolarımdaki mavide anlam buldu.
Sonunda beni hep kollayan kabilem, görünmez koruyucularım sardılar beni. Özgürlüğümü kutladılar benimle, sevgiyle el ele verip dans ettiler etrafımda ve dediler ki ‘Bitti, kavuştun artık...’ İşte pandemi, işte ben ve işte hikayem... Ya senin ki?”

Sergi 30 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün