İsrail ve Yunanistan, bugüne kadarki en büyük savunma tedarik anlaşmasını imzaladı

İsrail Savunma Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz´de devam eden gerilimin ortasında, İsrail ve Yunanistan´ın bugüne kadarki en büyük savunma anlaşmasını imzaladıklarını açıkladı.

Dünya
19 Nisan 2021 Pazartesi

Anlaşmanın bir parçası olarak, İsrail Savunma Bakanlığının ve Elbit Systems’in (İsrail merkezli bir savunma elektronik şirketi) Yunan Hava Kuvvetleri için Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi kurulmasına liderlik edeceği bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, anlaşmanın 1,65 milyar dolar değerinde olduğunu ve 22 yıldan uzun süreceğini belirtti. Anlaşma çerçevesinde Elbit, Yunan Hava Kuvvetleri'nin T-6 uçaklarını geliştirecek. Gelecekte taraflar, uçak eğitim simülatörü ve lojistik alanlarında da birbirlerine destek sağlayacak. İsrail uçuş akademisi ile Yunan Hava Kuvvetleri Akademisi arasındaki iş birliği alanlarını da değerlendirecekler.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Bu iş birliği anlaşması, İsrail’in savunma sanayisinin mükemmelliğine ve Yunanistan ile İsrail’in savunma kuruluşları arasındaki güçlü ilişkilere dayanıyor. Bu anlaşmanın İsrail ve Yunanistan'ın yeteneklerini artıracağından ve ekonomilerini güçlendireceğinden ve böylece iki ülke arasındaki ortaklığın savunma, ekonomik ve siyasi düzeylerde derinleşeceğinden eminim" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün