Müze´de Zoom´da film akşamları ´Son Saat´ ile devam ediyor

Türk Musevileri Müzesi film akşamları bu sefer izleyicilerini dil ve kültür üzerinden bir seyahate davet eden ´Son Saat / The Final Hour´ filmiyle devam ediyor.

Toplum
7 Nisan 2021 Çarşamba

Deniz Bensusan’ın ailesinin kültürünü ve dilini devam ettirebilmek adına geçmişin izlerini takip etmesi üzerine kurgulanan film, her geçen gün azalan Ladino dili ve kültürün paylaşımı kadar yaşanmış zorunlu göçlere ve Holokost acılarına da odaklanıyor. Yönetmen Çağlar Mallı’nın ikinci uzun metraj filmi olan, 2019 yapımı ‘Son Saat’ filmi 10 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de Zoom ve Facebook üzerinden eşzamanlı olarak yayınlanacak.

Yapımcı Selim Kemahlı’nın 100 yaşında kaybettiği büyükannesini ardından büyük tarihi değişimlere tanık olmuş bir nesille birlikte, toplumsal hikâyelerin, yaşanmışlıkların, kültürün de silikleşip yok olduğunu fark etmesi üzerine, Sefarad Yahudilerinin kaybolmakta olan lisanı üzerinden hikayelerini çok geç olmadan kayda almak istemesiyle başlayan yolculuk, ekibe filmin oyuncusu Deniz Bensusan’ın da katılmasıyla yol üzerinde organik olarak şekillenen bir geçmişe yolculuk. Filmde Sefarad topluluğun tarihini, Türkiye’den başlayarak Yunanistan, Polonya, Portekiz ve her şeyin başladığı yer olan İspanya’ya kadar Bensusan’ın yolda kendi kültürünü ve hatta soy ağacını yeniden keşfedişine tanık oluyoruz.

Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce çekilmiş filmin yapımcılığını Selim Kemahlı üstlenirken, yönetmenliğini Çağlar Mallı, müziğini ise Renan Koen yaptı. Yayınla ilgili Zoom bilgilerine Müze’nin sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün