İngiltere´de Holokost inkarcısına hapis cezası

İngiliz mahkemesi, Yahudi düşmanlığını körüklemesinden dolayı Holokost inkarcısına hapis cezası verdi.

Dünya
2 Nisan 2021 Cuma

Jewish News of London Gazetesi’nin bildirdiği habere göre, 57 yaşındaki Alison Chabloz, çarşamba günü sosyal medya ağı Gab'de "Kontrol etmeye değer her şey Yahudilerin kontrolünde olacak" dediği ve Yahudilerin çocuklarını "psikopata dönüştürdüğünü" söylediği için Westminster Mahkemesi tarafından dokuz hafta hapis cezasına çarptırıldı.

Chabloz’a verilen nefret söylemine dayalı hapis cezası, yargının genellikle ifade özgürlüğü lehine hareket ettiği Birleşik Krallık'ta alışılmadık bir durum olarak göz çarptı.

2018'de Chabloz, Nazi zulmü hakkında üç şarkı yazdığı ve yaydığı için ertelenmiş bir hapis cezasına çarptırılmıştı. Şarkılardan biri genç günlük yazarı Anne Frank hakkındaydı.

Ayrıca Chabloz’un Holokost ile ilgili "sadece bir grup yalan" adlı bir şarkısı bulunuyor. Savcılar, Ocak 2018'de mahkeme için şarkıyı çaldığında, Chabloz kayıtla birlikte şarkıyı mahkemede söylemişti.

Westminster Mahkemesi, Chabloz'un yeniden ırkçı eylemlerine devam etmesi durumunda, dokuz hafta daha hapis cezası uygulamaya karar verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün