Hamas´ın siyasi bürosuna ilk kadın

Dünya
24 Mart 2021 Çarşamba

Üç hafta süren iç seçimlerden sonra, Hamas geçtiğimiz pazar günü örgütün en üst karar merci olan politbürosunun yeni üyelerini duyurdu. 15 üyeli siyasi büroda ilk kez bir kadın üye, Gazzeli Cemila el-Şanti de görev alacak.

El-Şanti, Mısır'daki Ain Shams Üniversitesinde İngilizce alanında lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Gazze İslam Üniversitesinde de pedagoji alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

El-Şanti, Media Line isimli yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, "Başlamasından bu yana, Hamas hareketinde lider olarak çalıştım. Daha sonra Filistin Özerk Yönetimi’nin gelmesiyle Hamas tarafından kurulan İslami Ulusal Kurtuluş Partisi’nin bir üyesi oldum. 2006 senesindeki milletvekili seçiminde, Değişim ve Reform listesinde (Hamas’la bağlantılı kazanan liste) yer aldım ve bu süreçte Kadın Bakanlığı’nda lider olarak deneyim sahibi oldum” diyerek bu süreçteki deneyimlerini aktardı.

Hamas’ın Kadın Hareketi bürosu tarafından yayınlanan basın açıklamasına göre, el-Şanti’nin seçilmesi “hareketin uygar düşüncesini taçlandırıyor.” Politik analistlere göre, Hamas son yıllarda uluslararası düzeyde kabul görmek ve bölgesel memnuniyet için daha fazla çaba gösteriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün