Netanyahu´dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İsrail-Türkiye ilişkilerinde normalleşme sürecine yönelik İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´dan ilk açıklama geldi. Bat-Yam kentindeki seçim kampanyasında konuşan Netanyahu, "Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişme" dedi.

Dünya
11 Mart 2021 Perşembe

Netanyahu dün seçim kampanyası programı çerçevesinde Bat-Yam kentindeki seçmenleriyle bir araya geldi. Netanyahu Türkiye ile normalleşme sürecine ilişkin sorulan bir soru üzerine, “Evet Türkiye ile de görüşüyoruz, bu iyi bir gelişme” dedi. Netanyahu, Doğu Akdeniz'e komşu ülkelerle olan ilişkiler, bölgenin refahı ve huzuru için son derece önemli olduğunu da belirtti.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz salı günü yaptığı açıklamada, Tel Aviv'in Türkiye ile Doğu Akdeniz'de doğal gaz konusunda işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Eastmed projesinin, İsrail ve Güney Kıbrıs yönetiminin doğal gazının Avrupa'ya ulaştırılmasını sağlayacağını dile getiren Steinitz, "Bu proje oldukça önemli. Deniz altından inşa edilen dünyadaki en uzun ve en derin proje olacak. Bugünden itibaren bu projenin 5 yıl içinde tamamlanmasını umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Geçmişte İsrail gazının Türkiye’ye ihracı konusunda görüşmeler olduğunu ancak bundan bir sonuç alınmadığını hatırlatan Steinitz, "Umarım bir gün Türkiye bölgeye katılır ve hatta Doğu Akdeniz Gaz Forumu’nun bir parçası olur. Çatışma yerine koordinasyonu seçer. Umarım tutumlarını değiştirirler. Biz Türkiye ile iş birliğine hazırız. Türkiye’yi çatışmanın kaynağı yerine bölgesel bir partner olarak görmek isteriz" demişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün