Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
10 Mart 2021 Çarşamba

 ‘Kül’ Galeri 77’de

Galeri 77, Berkay Buğdan’ın galeri bünyesinde gerçekleştirdiği ‘Kül’ isimli ilk kişisel sergisine 14 Mart’a kadar ev sahipliği yapıyor. Sanatçı, tümü 2020 yılında üretilmiş eserlerden oluşan bu yeni serisiyle; entropi, kaos, oluşum ve kaçınılmazlık gibi konuları ele alırken, nihailiğe medeniyet ölçeğinden ziyade daha bireysel, daha samimi bir bakış açısı kazandırmaya ve bir bilincin rüzgârda uçup gittiği tam o ana odaklanmaya çalışıyor. Sergide, insan uygarlığının kırılganlığı ve bunun zihnimiz üzerindeki etkisi, tuval üzerine çok sayıda kömür çizimiyle çevrelenmiş tek bir merkezi heykel ile ortaya çıkıyor. 

Zevk Meselesi

Pera Müzesinin yeni sergisi ‘Zevk Meselesi’ ziyarete açıldı. Sergi, kitsch kavramının günümüz görsel kültürüyle kurduğu yakın ilişkiye ve beğeninin şekillenmesindeki kritik rolüne odaklanıyor. Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği sergide 13 sanatçı ve kolektifin, yerleştirme, kolaj, video, fotoğraf gibi farklı alanlarda ürettiği eserleri yer alıyor. ‘Zevk Meselesi’, 6 Haziran’a kadar Pera Müzesinde izlenebilir. Katılan sanatçılar:  Alex Da Corte & Jayson Musson, Bruno Miguel, Cameron Askin, FAILE, Farah Al Qasimi, Gülsün Karamustafa, Hayırlı Evlat, Miao Ying, Nick Cave, Olia Lialina & Mike Tyka, Pierre et Gilles, Slavs and Tatars ve Volkan Aslan

İş Sanat’ta Caz Baharı ve Camerata Barok İstanbul’dan Barok müziği

Caz müziğin efsane isimleri Frank Sinatra ve Ella Fitzgerald’ın unutulmayan şarkıları mart ayında içinizi ısıtacak. Erdem Özkan ve Sibel Köse’nin yer alacağı konserde solistlere Şenova Ülker Caz Orkestrası eşlik edecek. Halil İbrahim Işık’ın düzenlemeleri ve yıldız solistleriyle ‘Caz Baharı’, 20 Mart’tan itibaren çevrimiçi izlenebilir. İş Sanat’ın klasik müzik konserleri ise Camerata Barok İstanbul ile devam ediyor. Topluluk, bu konserde Barok dönem eserlerinin yanı sıra operalarından aryaları da seslendirecek. Solist kontrtenor Kaan Buldular’ın da yer aldığı konser, 25 Mart akşamı yayında olacak.

Pera Film’den ‘Sadie Benning: Direniş Günlükleri’

Pera Müzesi Film ve Video Programları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Amerikan deneysel sinemasının öncü isimlerinden Sadie Benning’in çalışmalarından oluşan retrospektif bir seçki sunuyor. 22 Mart’a kadar gösterimde kalacak ‘Sadie Benning: Direniş Günlükleri’ adlı programda sinemaseverler, sanatçının altı eserini çevrimiçi olarak izleyebilecek. Video çekmeye 15 yaşında oyuncak kamerasıyla başlayan Amerikalı sanatçı, büyüme çağında yaşadığı kimlik kargaşası ve değişen arzularını anlattığı eserlerinde, çocukluk odasının mahremiyetini saf bir dürüstlükle seyirciye sunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün