Shira Haas, Golda Meir´i canlandıracak

´Unorthodox´ dizisiyle dünya çapında çıkış yapan Shira Haas, İsrail´in kurucu liderlerinden Golda Meir´i canlandıracağı yeni bir dizinin başrolünde yer almaya hazırlanıyor.

Dünya
10 Mart 2021 Çarşamba

Hem İsrail hem de tüm dünyada birçok insan için ilham kaynağı olmuş Golda Meir’in kariyeri ve hayatı dizi olarak ekranlara gelecek. MGM / UA Televizyonu tarafından çekilen söz konusu dizi henüz bir TV kanalına satılmadı. Dizi, İsrailli yazar Francine Klagsbrun tarafından kaleme alınan ‘Lioness’ adlı kitaptan uyarlandı. Yapımın başrolünde ise geçtiğimiz günlerde düzenlenen 78. Altın Küre Ödüllerinde ‘Unorthodox’taki performansı ile adaylık alan Shira Haas yer alacak.

Yapım, Barbra Streisand’ın yapımcı olarak yer alacağı ilk TV çalışması olacak.

Dizi, Meir'i Kiev'deki doğumundan ABD Milwaukee’de yetiştirilmesine, İsrail'in kuruluşundaki rolüne ve yeni ulusun ilk ve tek kadın başbakanı olarak yükselişine kadar takip edecek.

Ortak yapımcı Denise Di Novi, kitabın haklarını aldıktan sonra 2018'de verdiği bir röportajda "Bizi hayal kırıklığına uğratan şeylerden biri de tarihte hikayeleri anlatılmamış çok sayıda inanılmaz kadın olması" dedi ve Golda Meir’in bir anne, eş, öğretmen ve bir ülkenin kurucusu olarak dünya tarihinin en önemli isimlerinden birisi olduğunun ve hikâyesinin anlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Dizi, ‘Handmaid's Tale’ dizisinin yazarı Eric Tuchman tarafından kaleme alınacak ve ‘ER’ ve ‘The Leftovers’ gibi başarılı çalışmalarıyla tanınan Yahudi asıllık Mimi Leder tarafından yönetilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün