İngiltere´de Yahudilerin İsa´yı öldürmedeki rolü hakkında ev ödevi verilmesinin ardından özür dilendi

İngiliz eğitim sitesi Topmarks´ın yöneticisi, Yahudilerin İsa´nın öldürülmesinden sorumlu tutulmasıyla ilgili verilen ev ödevi için özür diledi ve ödevi sildi.

Dünya
7 Mart 2021 Pazar

Topmarks web sitesini işleten Chris Spolton, Joanne Bell adlı bir annenin şikâyeti üzerine bu haftanın başlarında ödevi siteden kaldırdı. Daily Mail Gazetesinin haberine göre, Din öğretmeni Joanne Bell ödevi görüp sosyal medyada yayınlamadan 7 yaşındaki çocuğa ödevi tamamlaması talimatı verilmiş.

Bell Twitter’dan yaptığı paylaşımda ironi yaparak, ‘‘Kana susamış Yahudileri Tanrı’nın oğlu İsa’nın ölümünden sorumlu tutmanın şimdiye kadar ne zararı oldu’’ dedi.

Site yönetimi Bell’den özür diledi.

Ödev’de ilk slayt Yahudi liderlerin İsa'nın suçlu olmasını istediğini ve insanlara onun hakkında yalan söylemesi için para verdiğini, onu Tanrı'ya hakaret suçlamasıyla Roma valisi Pontius Pilatus'a götürdüğünü belirten ‘İsa'nın Mahkemesi’ başlıklı bir slaydı içeriyordu. İkinci slayt ise, Pilatus'un, İsa'nın çarmıha gerilmesini kabul etmeden önce Yahudi kitlelerin ve onların İsa'nın ölmesini isteyen baş rahiplerinin iradesine boyun eğdiğini anlatıyordu.

Katolik Kilisesi, 1965 tarihli Nostra Aetate başlıklı bir belgede, Yahudi yetkililer ve onların peşinden gidenlerin İsa’nın ölümü için baskı yaptığını ancak bunun için bugünkü Yahudiler ile çarmıha gerilme sırasında hayatta olan tüm Yahudilerin suçlanamayacağını belirtmişti.

Site yöneticisi slaytları 20 yıl önce genç ve toy iken yaptığı ve yerel kütüphanede bulunan kitaplara dayanarak yazdığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün