Dr. Fauci 1 milyon dolarlık İsrail ödülünü kazandı

ABD´nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili en iyi halk sağlığı yetkilisi Anthony Fauci, koronavirüs salgını sırasında yaptığı çalışmalarla halk sağlığı kategorisinde İsrail´in en prestijli akademik ödüllerinden 2021 Dan David Ödülü´nü kazandı.

Dünya
16 Şubat 2021 Salı

Uluslararası üne sahip ödül, merhum iş adamı ve hayırsever Dan David tarafından kurulmuştu. Ödül şu anda Tel Aviv Üniversitesi tarafından veriliyor.

Dan David Ödülü’yle, her yıl geçmişe dair bilgileri genişleten, günümüzde toplumu zenginleştiren ve dünyamızın geleceğini iyileştirme sözü veren, küresel olarak ilham veren kişi ve kuruluşların olağanüstü katkıları onurlandırılıyor.

Dan David Vakfı, bilimsel, teknolojik ve kültürel başarılar için üç kategoride (geçmiş, şimdi ve gelecek) 1 milyon dolarlık ödül veriyor. Daha sonra ödül kazananın, kendi alanlarındaki lisans veya lisansüstü araştırmacılar için burs olarak ödül miktarının yüzde 10'unu bağışlaması gerekiyor.

Sosyal mesafenin ve maske takmanın savunucusu olan Dr. Fauci, virüsün tehlikelerini küçümsemeye ve ekonominin yeniden açılması için baskı yapmaya çalışan eski Başkan Donald Trump ile gerginlik yaşamıştı.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nü (NIAID) yöneten Dr. Fauci, ABD'deki koronavirüs krizini ele almak için 2020’de Trump yönetiminin Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü'nün Başkanı ve salgınla ilgili konularda hükümetin sözcüsü oldu. Fauci şu anda ABD Başkanı Joe Biden'ın baş tıbbi danışmanı olarak görev yapıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün