´Hitler bir konuda haklıydı´ diyen Kongre Üyesi, hahamlarla görüştü

Kongre Binası ayaklanmasının hemen öncesinde yaptığı konuşmada "Hitler bir konuda haklıydı" diyen Kongre Üyesi Marry Miller, pazartesi günü kendisini istifa çağıran sağcı bir haham grubuyla görüştü.

Dünya
9 Şubat 2021 Salı

Kongre Üyesi Marry Miller haham grubuyla geçen hafta bir araya geldi. Haham grubunun güney bölge başkan yardımcısı ve Florida’da Ortodoks bir haham olan Moshe Parnes, "Yahudi düşüncelerinde düşmanlardan dersler almak yaygındır’’ dedi.

6 Ocak'ta Trump yanlısı bir kalabalığa konuşan Miller, "Hitler bir konuda haklıydı: Gençliğe sahip olanın geleceği vardır" demişti. Hitap ettiği kalabalık, daha sonra ABD Kongre Binası'nda ölümcül bir ayaklanma gerçekleştiren bazı isyancıları içeriyordu.

Bazı istifa çağrıları da dahil olmak üzere Demokratlar, Cumhuriyetçiler ve Yahudi grupların eleştirileriyle karşı karşıya kalan Miller yaptığı açıklamada, "Tarihteki en kötü diktatörlerden birine atıfta bulunduğum için özür dilerim. Çocuklarımıza değerler aşılamakla ilgili mesajımı açıklamak için kullandığım sözlerden pişmanlık duysam da Tanrı'nın bana yaşattığı bu deneyimi iyilik için yaptığına inanıyorum. Haham grubuyla toplantımızdaki büyük tartışma sadece bunu kanıtlıyor. Yahudi cemaatiyle bağlantı kurmak ve öğrenmek her geçen gün artan antisemitizm ile daha önemli hale geliyor’’ dedi.

Grup, görüşmede Miller’ın İsrail'i Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketi ile ilgili görüşlerini sordu. Miller, daha önceki özründe İsrail yanlısı olduğunu belirtmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün