Neşeli Günler filminin kaptanı Christopher Plummer 91 yaşında vefat etti

Neşeli Günler (The Sound of Music) filminde Nazilere meydan okuyan Kaptan Von Trapp´ı canlandıran ve tarihin en yaşlı Akademi Ödülü sahibi Christopher Plummer 91 yaşında vefat etti.

Dünya
8 Şubat 2021 Pazartesi

Plummer 50 yıllık oyunculuk sürecinde birçok yapımda rol aldı. Ancak onu bir yıldız yapan film, 1965'te Von Trapp rolünde Julie Andrews ile başrollerini paylaştığı Neşeli Günler filmiydi. Ailesiyle birlikte Nazi donanmasındaki kaçmaya çalışan Avusturyalı bir kaptanı canlandırdı.

Plummer, 2007'de haber ajansı Associated Press'e verdiği röportajda “Filmin içine mizah katmak için çok uğraştık ama neredeyse imkansızdı’’ dedi.

Kaptan Von Trapp rolü Plummer'ı yıldız oyuncu kategorisine çıkardı, ancak gümüş rengi saçlarına, güzel görünüşüne ve çok hafif İngiliz aksanı olmasına rağmen hiçbir zaman filmlerde başrolleri üstlenmedi. Daha etkili olduğu için karakter oyunculuğunu tercih etti.

Plummer, 1968'de Kanada'nın en yüksek sivil onuruna layık görüldü ve 1986'da Amerikan Tiyatrosunun Onur Listesi'ne (Hall of Fame) alındı.

Plummer, cuma sabahı ABD Connecticut’taki evinde vefat etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün