Renan Koen ´weremember.gov.tr´de Holokost anma konseri verdi

TC Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının düzenlediği 27 Ocak Holokost´u Anma Konserinde piyanist ve soprano Renan Koen yer aldı.

Toplum
3 Şubat 2021 Çarşamba

Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle tüm dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen etkinliklerde önemli mesajlar paylaşıldı. Farklı ülkelerde meydana gelen katliamları hatırlayıp kurbanları anmak, aynı acıların bir daha yaşanmaması ve topluma sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından weremember.gov.tr adresli bir internet sitesi açıldı. Sitede Holokost ile ilgili bilgi ve mesajlara da yer veriliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da siteden görüntülü bir mesaj paylaştı. Erdoğan mesajında “Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin tekerrür etmemesi için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Bilhassa dijital platformların ve basın-yayın organlarının da etkisiyle artan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık ‘dur’ denilmelidir” dedi. Cami, sinagog ve kilise gibi ibadethanelere yönelik şiddet eylemlerinde artış yaşandığına da değinen Erdoğan, etnik kimliği, dini, dili, dış görünüşü farklı olanlara yönelik nefret suçlarının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Sitede, online konseriyle Piyanist Renan Koen de yer aldı. Koen, Auschwitz’te sürülen Romanların söyledikleri Mamo Mamo (Anne Anne) ve yine Auschwitz’de Selanik’ten gelenlerin söylediği Arvoles Yoran Por Luvya (Ağaçlar yağmur için ağlar, ben de senin gözlerin için ağlarım sevgilim) isimli Ladino eserleri çaldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün