Beyaz Saray: ´´Biden İran´ı yabancı müttefiklerle görüşecek´´

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, ABD´nin İran üzerindeki nükleer kısıtlamaları diplomasi yoluyla uzatmaya ve güçlendirmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca Başkan Joe Biden yabancı meslektaşları ve müttefikleriyle görüşmeleri yapacağını bildirdi.

Dünya
22 Ocak 2021 Cuma

Biden, Tahran'ın ekonomik yaptırımlardan kurtulma karşılığında İran'ın nükleer programını kısıtladığı 2015 nükleer anlaşmasına sıkı sıkıya uymaya devam etmesi halinde ABD’nin de uyacağını belirtti.

Psaki yaptığı açıklamada, "Başkan Biden, diplomasi yoluyla ABD'nin İran üzerindeki nükleer kısıtlamaları uzatmaya ve güçlendirmeye ve diğer endişe verici konuları ele almaya çalıştığına inandığını açıkça belirtti. İran bunun için anlaşma kapsamındaki önemli nükleer kısıtlamalara uymaya devam etmelidir. Biden’ın yabancı meslektaşlar ve liderlerle yaptığı önceki görüşmelerinin bazılarının ortaklar ve müttefiklerle olmasını beklerdik ve bunun görüşmelerin bir parçası olacağını kesinlikle tahmin edersiniz" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu çarşamba günü Biden'a yaptığı tebrik hitabında, ABD Başkanı’nı "Birlikte çalışmaya ve aralarında en önemlisi İran olmak üzere ortak zorluklarla yüzleşmeye" çağırdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün