Washington DC´ye Ulusal Muhafızlardan güvenlik kilidi

Perşembe günü, Kongre Binasına yapılan saldırı ve önümüzdeki hafta Joe Biden´ın başkanlık devir teslimine yönelik şiddet tehdidi nedeniyle 20 binden fazla silahlı Ulusal Muhafız Washington DC´nin merkezinde görevlendirildi.

Dünya
15 Ocak 2021 Cuma

Trump'ın saldırıyı desteklediği iddiasıyla Kongre'de görevden alınmasından bir gün sonra, 20 Ocak'taki başkanlık devir teslim töreni öncesinde güvenlik önlemleri arttırıldı.

Washington, Metropolitan Polis Şefi Robert Contee, Donald Trump'ın destekçilerinin, Kongre Binasında beş kişinin ölümüne neden oldukları için güvenlik tedbirleri aldıklarını belirtti.

Perşembe günü, Washington şehir merkezinin çoğu yeri trafiğe kapalıydı. Güvenlikten sorumlu Gizli Servis, yeni Başkan Joe Biden’ın yemin törenini kutlamak için geleneksel olarak yüz binlerce kişinin bir araya geleceği çimenli alan National Mall Bölgesi’nin eşi görülmemiş bir şekilde kapatılmasını düşündü.

FBI Direktörü Chris Wray, “Önümüzdeki günlerde Washington'da ve ülkenin dört bir yanındaki kongre binalarında planlanan ve silahlı kişileri hükümet binalarına ve yetkililerine yakın bir yere getirebilecek çok sayıda protesto mitinglerinde şiddet potansiyeli konusunda endişeliyiz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün