Biden: ´´Kongre Binası yağmacıları, yargılanması gereken haydutlar, isyancılar ve Yahudi düşmanlarıdır´´

Cuma günü bir gazetecinin Biden´a yönelttiği Kongre Binasında yaşanan olayların yargıya taşınıp taşınmayacağı ile ilgili soruya Biden "Evet´´ cevabını verdi. Biden, "Onlara bir grup haydut, isyancı, antisemit muamelesi yapılmalıdır" dedi.

Dünya
11 Ocak 2021 Pazartesi

Wilmington, Delaware'de Bakanlar Kurulu'nun ekonomi pozisyonlarına seçilen isimlerin açıklandığı etkinlikte konuşan Biden, Kongre Binası ayaklanması görüntülerinde yer alan bir tişört üzerindeki slogandan alıntı yaptı ve "Altı milyon yeterli değil mi, hadi ama ya!’’ ifadelerini kullandı. Biden’ın atıfta bulunduğu ırkçı grupların kullandığı ‘‘Six Million wasn’t enough / Altı Milyon Yeterli Değil" sloganıydı.

Kongre Binasındaki olaylarda Yahudi düşmanlığını ve ırkçılığı sembolize eden sloganlar dikkat çekti. Ancak Biden'ın atıfta bulunduğu tişörtün görüldüğü fotoğraf sosyal medyada yanlış bir şekilde ayaklanmayla özdeşleştirildi. Tişörtlü fotoğraf aslında aşırı sağcıların bir eyleminde çekilmişti.

Cuma günü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Biden, yağmacıların yargılanması gerektiğine inandığını fakat suçlamaları Adalet Bakanlığı'nın takdirine bırakacağını belirtti.

Biden ayrıca, Trump'ın protestocuları Kongre Binasında yürümeye teşvik ettiği çarşamba günkü konuşması için soruşturma yapılması gerektiğini öne sürdü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün