Elon Musk dünyanın en zengin kişisi oldu

Bloomberg News´un perşembe günkü haberine göre Tesla Şirketi Başkanı ve milyarder girişimci Elon Musk, Amazon.com´ın sahibi Jeff Bezos´u geride bırakarak dünyanın en zengin kişisi oldu.

Dünya
8 Ocak 2021 Cuma

Raporda, Tesla hisselerindeki perşembe günkü kazançlar da dahil olmak üzere, 49 yaşındaki Musk'ın net serveti 188,5 milyar dolardan fazla. Musk'ın kişisel serveti, geçen yıl dünyanın en değerli otomobil üreticisi haline gelen Tesla hisselerinin sekiz kat artmasıyla oldu.

Bloomberg’in raporuna göre, Tesla’nın yüzde 20 hissesi ve kazanılmış hisse senedi opsiyonlarında yaklaşık 42 milyar dolarlık kazancı var. Tesla hisseleri perşembe günü 811,61 milyar dolar ile rekor bir yükseklikte yüzde 7,4 arttı. Bununla birlikte, Forbes Milyarderler Listesi, Musk'ın Amazon'un sahibi Bezos'u 7,8 milyar dolar geride bıraktığını belirtti.

Elon Musk, Tesla'nın yanı sıra, roket şirketi SpaceX ve insan beynini bilgisayarlara bağlamak için ultra yüksek bant genişliğine sahip beyin-makine arayüzleri geliştiren Neuralink şirketini yönetiyor.  Ayrıca ABD şehirlerindeki kötü trafik sıkışıklığından kaçınmak için tamamen elektrikli bir toplu taşıma sistemi için yoğun şehir caddelerinin altında uygun fiyatlı tüneller yapmak üzere Boring Company'yi kurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün