Sanatta Kısa KIsa

Tuna SAYLAĞ Sanat
6 Ocak 2021 Çarşamba

‘UNLOCK’ Galeri Zilberman’da

Galeri Zilberman sanat sezonunu, bünyesindeki uluslararası sanatçıların İstanbul’da daha önce hiç sergilenmemiş̧ yeni çalışmalarının yer aldığı bir karma sergiyle sürdürüyor. ‘Unlock’ başlıklı sergi, bir yılı aşkın süredir dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgınının yarattığı sosyal ve ekonomik sarsıntıya karşı, kültür - sanatın iyileştirici ve birleştirici enerjisini öneriyor.

27 Ocak’a kadar izlenebilecek sergiye, son dönem yapıtlarıyla Heba Y. Amin, Alpin Arda Bağcık, Başak Bugay, Burçak Bingöl, Guido Casaretto, Antonio Cosentino, Isaac Chong Wai, Elmas Deniz, Memed Erdener, Zeynep Kayan, Azade Köker, Sandra del Pilar, Erinç Seymen, Yaşam Şaşmazer ve Eşref Yıldırım katılıyor. Galeri, salı-cuma günleri 12.00 – 18.00 saatleri arasında açık!

 

**

 

‘Fısıldayan Kutular’da 70’lerin ruhunu keşfedeceksiniz

Minyatür diorama (gerçek veya kurgu bir olayın, anın veya hikâyenin üç boyutlu olarak küçük ölçekli modellemesi) sanatçısı Oganaki’nin (Ogan Akıncı) ilk kişisel sergisi ‘Fısıldayan Kutular, 31 Ocak tarihine kadar Piramid Sanat’ta ziyaret edlebilir.

Bedri Baykam küratörlüğündeki sergi, Oganaki için adeta bir meydan okuma… İzleyici içinse, derinlere attığımız anıları tetikleyecek, bir yandan da inanılmaz keyif verecek bir sergi. Bu üç boyutlu işler, izleyiciyi bazen bir berber dükkânına, bir kütüphaneye, bazen de bir benzin istasyonuna veya bir sanatçı atölyesine götürüyor.

 

**

Ariel Goldenberg, Sabancı Vakfı 5. Kısa Film Yarışması finalinde

Bu yıl, ‘İklim Değişikliğini Kim Çekiyor?’ sloganıyla ‘Değişen İklimler, Değişen Hayatlar’ temasıyla düzenlenen Sabancı Vakfı 5. Kısa Film Yarışmasına Türkiye’nin 43 farklı ilinden 282 film başvurdu. Ön jüri değerlendirmesinin ardından 13 film finale kaldı. Finalistler arasında yarışmaya ‘Tatile Gidiyoruz’ isimli filmiyle katılan genç sinemacı Ariel Goldenberg de yer alıyor. Yarışmanın sonuçları 13 Ocak’ta açıklanacak.

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün