KAPINIZA MÜZE

Kültür&Sanat&Spor
24 Aralık 2020 Perşembe

Renin Özlevi

Yeni yıl gelmeden önce geçtiğimiz yeni yılda ne gibi planlar yaptığınızı hatırlıyor musunuz? Belki birçoğumuz gezecek bir çoğumuz öğrendiklerimize yenilerini ekleyecek, yeni yerler görüp yeni tatlar keşfedecektik. Ancak pandemi hepimizi evde kalmaya zorladı. Buna rağmen bir çoğumuz kendi içimize dönerek bu süreyi daha da verimli geçirmeye çalıştık. Öğrendiklerimize yenilerini ekledik, yeni yerler göremedik belki ama can sıkıntısından mutfağa girdik ve istemeden de olsa yeni tatlar keşfettik. Yapamadığımız tek şey gezmek. Özgürce eski zamanlardaki gibi gezmedik, daha doğrusu gezemedik. Bu zaman dilimi içinde kendimize yeni yılda verdiğimiz sözlerin bazılarını tutamadık gibi düşünebilirsiniz ancak hala 2020 bitmiş değil. Yeni yıl gelmeden önce seneyi belki de daha verimli bitirmek isteyenler için evden çıkmadan istediği müzeyi gezmek isteyenlere bir tavsiyem olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının sayfasında bulunan müzeleri evinizin rahatlığında gezmeye başlayabilirsiniz. İçerisinde Ankara’dan Van’a kadar birçok ilde bulunan 33 adet müze bulunmaktadır. Bu müzeler sırasıyla, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Ankara), Cumhurbaşkanlığı Millî Mücadele Sergisi (Ankara), Cumhuriyet Müzesi (Ankara), Etnografya Müzesi (Ankara), Efes Müzesi (İzmir), Efes Örenyeri (İzmir), (İzmir) Atatürk Müzesi, Troya Müzesi (Çanakkale), Gazi Müzesi (Samsun), Antalya Müzesi, (Çorum) Boğazköy Müzesi, Çorum Müzesi, Hattuşa Örenyeri (Çorum), Arkeoloji Müzesi (Gaziantep), Zeugma Müzesi (Gaziantep), Şanlıurfa Müzesi, Adana Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, Van Müzesi, Ihlara Vadisi (Aksaray), Göreme Açıkhava Müzesi (Nevşehir), Adıyaman Nemrut Örenyeri, Denizli Hierapolis Örenyeri, Denizli Laodikeia Örenyeri, Çanakkale Assos Örenyeri, (Bitlis) Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı Örenyeri, (İstanbul) Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Havalimanı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Uşak Müzesi, Mersin Arkeoloji Müzesi ve son olarak adını son zamanlarda her yerde duyduğumuz Göbeklitepe Örenyeri (Şanlıurfa)

Siz de gezmeye doyamadığınız, tekrar tekrar gezmek istediğiniz veya henüz gezme fırsatı bulamadığınız bu müzelere aşağı bıraktığımız link yoluyla ulaşabilirsiniz.

Link: https://sanalmuze.gov.tr/

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün