UÖMO, Hanuka mumlarını Avrupa okulları ile birlikte yakıyor

Ulus Özel Musevi Okulları, Hanuka Bayramını geniş çaplı etkinliklerle kutluyor. UÖMO bu yıl bir ilke imza attı ve uluslararası proje ortaklarıyla bir araya gelerek ´International Hanuka Lighting Nights´ Projesini hayata geçirdi.

Mois GABAY Toplum
16 Aralık 2020 Çarşamba

Proje kapsamında anaokulundan liseye tüm öğrenciler her gece aileleriyle birlikte farklı bir ülke ve şehir ile Zoom’da buluşup hanukiyalarını yakıyor. Etkinlikler kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik açılan Hanukiya Tasarım Yarışmalarının ödül törenleri de bu Zoom buluşmalarında gerçekleşiyor. Hanuka haftası öncesinde toplumun tüm çocuklarına UÖMO tarafından kargolanan, ailece oynanabilecek Hanuka Oyun Kitleri de büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz pazar akşamı Jewish Peoplehood Projesinde UÖML’nin ortağı Hayfa Rabin School öğrencileri ile Ulus Özel Musevi ilkokul öğrencileri ve aileleri duygusal anların da eşlik ettiği bir Hanuka yakma töreni gerçekleştirdi. Ulus Özel Musevi Lisesi Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi ve Yahudi Kültürü Eğitimi Koordinatörü Sami Levi’nin konuşmalarının da gerçekleştiği akşamda, Vivet Petilon Sparkes’in de eğitici videosu katılımcılarla paylaşıldı. Her iki okulun Hanuka’ya özel öğrencilerle birlikte hazırladıkları etkinlik videolarının da izlendiği akşam, ailelerin kutlamaları ve iyi dileklerle sonlandı.

Ulus Özel Musevi Lisesi Hanuka’nın her gecesinde programa farklı bir uluslararası okul, kurumun katılımıyla devam etmekte. 14 Aralık Pazartesi gecesi European Friendship Project ortağı Budapeşte Lauder Javne School ile bugüne kadar bu projede çalışmış öğrenciler ve aileleri bir araya gelerek mumlarının yaktılar. 15 Aralık Salı, EFI isimli kurumdan eğitim danışmanları Nic Abery ve Melissa Edeilheit’in Londra ve Berlin’den katıldığı törende bu kez anaokulu öğrencileri aileleri ile hanukiya mumlarını yaktı. 16 Aralık Çarşamba EFI’dan kardeş okul Riga Simon Dubnov Lisesi ile bu kez lise öğrencileri ve aileleri beraber mumları yakıyor. 17 Aralık Perşembe Centropa’dan kardeş şehir Selanik cemaati ile ortaokul öğrencileri ve aileleri beraber mumları yakacaklar.

Öğretmenlerin de bizzat katılımları ile teşvik ettikleri kutlamalar dışında, Ulus Özel Musevi Lisesi tarafından hazırlanan Hanuka’ya yönelik eğitici oyunlar da öğrencilere bayram öncesi ulaştı ve ailelerle bayramın anlamına uygun şekilde evlerde oynanmakta. Ulus Özel Musevi Lisesi, Yahudi kültürü eğitiminde de ‘Yaratıcı Ortamda Üretken Bireyler Yetiştirmek’ hedefleri doğrultusunda mümkün olan en iyi şekilde öğrencileriyle Hanuka’nın ışıklarını paylaşıyor. Ulus Özel Musevi Lisesi yönetimi ve eğitim kadrosunu başarılı çalışmaları vesilesiyle tebrik ederiz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün