İngiltere Premier League´i antisemitizm tanımını kabul etti

İngiliz futbolu Premier League, Uluslararası Holokost Anma İttifakının (International Holocaust Remembrance Alliance-IHRA) antisemitizm tanımını kabul etti.

Spor
9 Aralık 2020 Çarşamba

IHRA tarafından oluşturulan antisemitizm tanımını kabul eden İngiltere futbolu Süper Ligi, yaptığı açıklamada kulüpleri veya personeli hedef alacak herhangi bir antisemit davranışla başa çıkabilmek için bu tanımı kabul ettiklerini dile getirdi. Birleşik Krallık'ın Antisemitizm Bağımsız Danışmanı Lord John Mann'ın çalışmaları sonucu Premier League yönetimine getirilen karar, oybirliği ile kabul edildi.

IHRA'nın antisemitizm tanımı, Yahudilere karşı nefret ve ayrımcılık yapılmasını ve Holokost inkârını içeriyor. Ayrıca, ülkenin politikalarını Nazi Almanya’sı ile karşılaştırmak dahil olmak İsrail karşıtı söylemleri de antisemit olarak kabul ediyor.

Premier League'in Direktörü Bill Bush, "Premier League, futboldaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırmaya and içmiştir. IHRA'nın antisemitizm tanımını kabul ediyoruz. Bu tanım çerçevesinde artık kulüplerimizi ve personellerimizi bilgilendirecek ve gerekli önlemleri alacağız" dedi. Amerikan Yahudi Komitesi CEO'su David Harris de, “Bu takımları ve oyuncuları yüzlerce milyon insan izliyor. Aldıkları bu karar yükselen antisemitizm ile mücadelemize büyük güç katacaktır” dedi.

İngiliz hükümeti, IHRA'nın tanımını 2018'de kabul etti. Bu tanım, 30'dan fazla ülkeden oluşan Uluslararası Holokost Anma İttifakı tarafından 2016 yılında kabul edilmesinden günümüze kadar, Avrupa Birliği 18 üyesi ve ABD tarafından da kabul edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün