1982 Paris´teki Yahudi restoranı terör saldırısı şüphelisi yargılanıyor

Dünya
9 Aralık 2020 Çarşamba

1982 yılında Paris’teki bir Yahudi mahallesinde, altı kişinin ölümüyle sonuçlanan terör olayının şüphelisi, Norveç tarafından Fransız polisine iade edilerek gözaltına alındı.

Terör olaylarına bakan Paris Sulh Mahkemesi hakimi, Walid Abdulrahman Abu Zayed'in cinayet ve cinayete teşebbüsten suçlandığını belirtti.  1991 senesinden beri Oslo'da yaşayan Abu Zayed, cuma günü Paris Charles de Gaulle Havaalanına vardıktan sonra hakim önüne çıktı.

Oslo'nun Skien kasabasında eylül ayında tutuklanan Abu Zayed'in Fransa'ya iadesini Norveç 27 Kasım'da onayladı.

22 Ağustos 1982 tarihinde Paris'in Marais bölgesindeki Yahudi restoranına yapılan, 22 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıyı Abu Nidal Organizasyonu gerçekleştirmişti. Söz konusu örgüt, Filistinli El Fetih’den ayrılan militanlar tarafından kurulmuştu.

Abu Zayed, birkaç kişinin restorana girerek yangın çıkardığı ve el bombası attığı saldırıya karışmadığını iddia etti.

Geçmişte, bu olayla ilgili, Fransa ve Abu Nidal Organizasyonu arasında gizli anlaşmaların yapıldığına dahi spekülasyonlar çıkmıştı. Yakınlarını kaybedenlerin avukatları, organizasyonun ülkede başka saldırı yapılmadığı takdirde Fransız istihbaratının onları yargılamayacağını garantilediğini iddia etmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün