´Adolf Hitler´ adındaki politikacı Namibya´da yerel seçimleri kazandı

Dünya
9 Aralık 2020 Çarşamba

Alman eski kolonisi olan Namibya’nın kuzeyindeki bir yörede seçimi kazanan Adolf Hitler Uunona, adaşının aksine, dünya hakimiyeti kurmak gibi bir planı olmadığını açıkladı.

Alman Bild gazetesine verdiği açıklamada politikacı Nazi ideolojisiyle herhangi bir ilgisi olmadığını belirtti. Geçmişte Alman sömürgesi olan Namibya'da, diğer Alman isimleri gibi, Adolf ismi de sık görülüyor. Bild'e verdiği açıklamada politikacı “Babam bana bu adamın adını verdiğinde, muhtemelen Adolf Hitler'in neyi temsil ettiğini bile anlamamıştır” yorumunu yaptı.

Uunona, “Çocukken benim için çok sıradan bir isimdi. Yetişkin olana kadar bu adamın tüm dünyaya boyun eğdirmek istediğini fark etmedim” derken “Bunların hiçbiriyle hiçbir ilgim yok" vurgusunu yapıyor

Uunona, ülkenin en kuzeyindeki küçük Ompundja kasabasındaki seçimleri oyların yüzde 85’ini alarak kazandı. Hükümet gazetesinde yayınlanan adaylar listesinde adı "Adolf H" olarak kısaltıldı, ancak seçim sonuçlarını bildiren resmi web sitesinde tam olarak yer aldı.

Neden sadece adını değiştirmediği sorulduğunda ise Uunona, "İsmim tüm resmi belgelerde geçiyor, değiştirmek için artık çok geç" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün