´´Kral Selman gidene kadar İsrail ile normalleşme konusunda ilerleme olmayacak´´

Kanal 12´nin haberine göre, iki ülke arasındaki ilişkileri bilen, adı açıklanmayan "üst düzey İsrailli bir yetkiliye" göre, Kral Selman iktidarda kaldığı sürece Suudi Arabistan ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde hiçbir ilerleme kaydedilemeyecek.

Dünya
27 Kasım 2020 Cuma

Kanal 12’ye konuşan üst düzey yetkili, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Suudi Arabistan'ın güçlü Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın pazar günü Suudi Arabistan'da önemli bir toplantı yaptıklarını ve bu görüşmenin iki devlet arasında kamuoyuna bildirilen ilk görüşme olduğunu belirtti. Toplantıdan alınan bilgilere göre, İsrail’in yakın gelecekte Suudilerle bir normalleşmesi olmayacağı anlaşıldı. Çünkü Kral Selman'ın İsrail ile normalleşme konusunda zıt bir tutum takındığı ifade edildi.

Bu nedenle İsrailli yetkili, ilerlemenin ancak Kral Selman gittikten sonra mümkün olacağını fakat ortak düşman İran'a karşı işbirliğinin ve iki ülke arasındaki ticaretin artacağını belirtti.

Eylül ayında BAE, ABD Başkanı Trump'ın damadı ve baş danışmanı Jared Kushner'in Prens Muhammed ile Riyad'da yaptığı görüşmede aldığı kararla, İsrail'in BAE'ye gidiş ve dönüş uçuşları için hava sahasının kullanılmasını onaylamıştı. Ancak üst düzey yetkili, İsrail’in Suudi Arabistan ile yakın gelecekte böyle bir anlaşmanın yapılmayacağını bildirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün