Yakup Almelek´in iki kitabı uluslararası camiada yer alıyor

Tiyatro oyun kitapları ve öyküleriyle tanınmış yazar Yakup Almelek´in ´And The Boy Lost His Faith In God´ (Ve Çocuk Tanrıya Küstü) ile ´Don´t Make Me Laugh´ (Güldürmeyin Beni) adlı eserleri İngiltere´deki kitapçı raflarında yerini almaya hazırlanıyor.

Toplum
25 Kasım 2020 Çarşamba

Şalom Gazetesi eski yazarlarından, ödüllü oyun yazarı Yakup Almelek’in iki kitabı, İngiliz okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. Tüm çalışmaları tamamlanan kitaplar Londra’da bulunan New Idea Books Yayınevi aracılığıyla kasım sonunda öncelikle Londra-İngiltere genelinde dağıtıma girecek. Pandemi nedeniyle dağıtımı kasım sonuna ertelenen eserler bu yıl içinde Amazon.com, Avrupa ve ABD’de tedarik sistemi üzerinden okuyucu ile buluşacak.

Yazar, ‘Ve Çocuk Tanrıya Küstü / And The Boy Lost His Faith In God’ adlı eserinde bir çocuğun, yetişkinlerin ayrımına varamadığı bazı gerçekleri çok daha net ve doğrudan fark edebileceğini gösteriyor. Yetişkin akıllarımızın, bazen önümüze ne kadar dolambaçlı ve karışık labirentler çıkardığını anlamak için bir çocuğun gördüklerine bakabilmenin bilgeliğine dikkat çekiyor. ‘Güldürmeyin Beni / Don’t Make Me Laugh’ adlı eserinde ise Almelek, uzun yıllara dayanan anılarını, seyahatlerini ve dopdolu yaşamındaki gözlemlerini hem bilgece, hem de çocuk saflığında izlenimler ve kısa öykülerle okuyucusuyla paylaşıyor. 

Yağmur Yağmur ve Atakan Kelleci tarafından projelendirilen eserlerin uluslararası boyuta taşınma süreci 1,5 yıl kadar sürdü.  Yayınevi bağlantıları, kitapların çevirisi, tasarımı, mizanpajı ve tüm detaylar titizlikle takip edilerek Londra’da tamamlandı.

Cumhuriyet ve Şalom başta olmak üzere çeşitli gazetelerde uzun yıllar köşe yazarlığı yapan Almelek’in ‘Haftalığım Beş Lira’ adlı öyküsü Ceyda Aslı Kılıçkıran tarafından kısa metraj film olarak çekilerek 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilmişti. Onlarca eseri bulunan Yakup Almelek’in ‘İş Adamı / Businessman’, ‘Uyanış / Awakening’ ve ‘Kan Davası / Blood Feud’ adlı oyunları ABD tiyatrolarında da sahnelenmişti.

Yakup Almelek, kendisine yaşam kaynağı olarak nitelendirdiği kültür-sanat ve tiyatro çalışmalarına devam ediyor. 2016 yılında İstanbul/ Levent’te sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Kültüral Performing Arts’ı kurdu. Birçok tiyatro grubunun oyun sahnelediği Kültüral Performing Arts’da yazarın ‘Oda Komşum Richard Wagner’ adlı oyunu sahnelenmeye devam ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün