Biden, Yahudi asıllı Latin Amerikalı Mayorkas´ı bakanlığa aday gösterdi

Amerikan Yahudilerinin karşı karşıya olduğu tehditleri sıkça dile getiren Mayorkas´ın adaylığı pazartesi günü Biden tarafından duyuruldu.

Dünya
24 Kasım 2020 Salı

Biden yaptığı duyuruda, "Alejandro Mayorkas, iç güvenlik bakanı olarak hizmet vermeye aday gösterilen ilk Latin Amerikalı ve göçmendir. Özel sektörde ulusal olarak tanınan bir avukat olarak 30 yıllık kariyere sahip’’ açıklamasında bulundu.

Kübalı Yahudi bir baba ve Romen Yahudi bir annenin çocuğu olarak Küba’da dünyaya gelen Mayorkas’ın annesi Holokost'tan sağ kurtulanlar arasındaydı. Ebeveynleri evlendikten sonra Küba'ya, oradan da devrim sonrasında ABD'ye taşınan Mayorkas, "Çok genç yaşta bana aşılanan güvenlik eksikliği duygusuyla büyüdüm'' ifadelerini kullandı.

Barack Obama döneminde iç güvenlik bakan yardımcısı olan Mayorkas, 2016 yılında Ortodoks Birliği'nin kâr amacı gütmeyen güvenlik yardımları hakkında yıllık Washington konferansında konuşma yapmıştı. Konuşmasında Yahudi gruplarla yakın bir şekilde çalıştığından ve sık sık Amerikan Yahudilerinin karşı karşıya olduğu belirli tehditlerden bahsetmişti. Mayorkas, ‘‘Cemaatimize yönelik tehditler yüzünden geceleri uyuyamıyorum’’ açıklamasında bulunmuştu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün