Suudi gazeteci Usame Yamani: "Mescid-i Aksa Camii Kudüs´te değil"

Suudi haber kuruluşu Okaz´da yer alan bir makalede Yamani, caminin aslında Suudi Arabistan´ın Mekke yakınlarındaki Al Ju´ranah´da bulunduğunu iddia ediyor.

Dünya
17 Kasım 2020 Salı

Yamani, iki bölge arasındaki karışıklığın, birçok tarih kitabında Mescid-i Aksa'nın Kudüs'te bulunduğunu belirtmesinden kaynaklandığını iddia etti. Yamani, ‘‘Kudüs bir şehirdir. Kudüs, Allah'ın Muhammed'e ve halifelere verdiği görevlerde belirtilen Mescid-i Aksa değildir. Mescid-i Aksa bir camidir. Müslümanlar namaz kılarken Mescid-i Aksa yönüne bakmıyorlar’’ dedi.

Yamani iddiasını, 691 yılında Mescid-i Aksa’yı inşa eden Emevi hanedanından beşinci halife Abdülmelik ile destekliyor. ‘‘Abdülmelik, kubbeyi Abdullah bin Zübeyr'in isyan etmesinden dokuz yıl sonra inşa etti ve yerel halkın Mekke'ye hacca gitmesini engelledi. O aşamada, Abdülmelik namazın yönünü Kudüs'e doğru değiştirdi’’ dedi.

Yamani ayrıca Abdülmelik için, "O zamanın amaçlarına hizmet eden siyasi düşüncelerden etkilendi. Bazen olayların dini inanç veya dini emirlere uymakla ilgisi olmaz’’ iddialarında bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün