Portekiz şimdiye kadar 23 bin Sefarad’a pasaport verdi

Portekiz’in İspanya’dan sonra Sefarad Yahudi kökenli dünya vatandaşları için 2015’te çıkardığı kanundan faydalanarak Portekiz pasaportu alanların sayısı 23 bini geçti.

Dünya
9 Kasım 2020 Pazartesi

Ancak işlemde olan başvuruların sayısının 76 bin olduğunu hesaba katarsak bu sayı toplam başvuruların yüzde otuzuna karşılık geliyor. Portekizli yetkililer reddedilen başvuruların sayısını da vermekten kaçınıyor.

Son zamanlarda başvuru sayısının arttığı da gözleniyor. Sadece 2019 yılında Portekiz vatandaşlığına Sefarad kökenini ileri sürerek başvuranların sayısı 25 bin kişiydi.

Söz konusu veriler 22 Ekim itibarı ile Washington DC’de yerleşik Sephardic Heritage International organizasyonu tarafından yayınlandı.

İspanya’nın ilk olarak ortaya attığı geri dönüş kanununun  geçtiğimiz yıl geçerliliğini kaybetmesi söz konusu olmuştu ancak İspanya Meclisi ikinci bir duyuruya kadar kanunu uygulamaya devam kararı aldı.

Portekiz’in geri dönüş kanununun ise önü açık, herhangi bir tarih sınırlaması yok ve İspanya’nın aksine ana dili şartı da aramıyor.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün