Michigan‘daki bir Yahudi mezarlığına ‘Trump’ grafitisi

ABD Başkanı Trump seçimlerden önce Michigan Grand Rapids’de son miting kampanyasını düzenlediği pazartesi günü Yahudi mezarlığında grafitiler görüldü.

Dünya
3 Kasım 2020 Salı

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği’nin (ADL) Michigan’daki ofisi tarafından Twitter’da yayınlanan fotoğraflara göre, birkaç mezar taşına, Trump’ın kampanya sloganı ‘‘Amerika’yı Yeniden Harika Yap’’ın kısaltılmış hali ‘‘MAGA’’ kırmızı sprey boyayla grafiti şeklinde boyanmış. Mezar taşları Michigan’ın batısındaki Grand Rapids kentindeki 100 yılllık Yahudi mezarlığı muhafazakar bir sinagog olan Ahavas İsrail Cemaati’ne ait.

Haham David Krishef, yapılan grafitilerin pazartesi günü keşfedildiğini ve hafta sonu yapıldığını düşündüklerini dile getirdi. Krishef polisle temasa geçildiğini ancak hem kendisi hem de ADL’nin yerel yöneticisinin, grafitilerin bir antisemitizm eylemi olup olmadığı söylemek için erken olduğunu düşündüğünü belirtti.

Krishef pazartesi günü Jewish Telegraphic Agency’ye yaptığı açıklamada ‘‘Bugün Cadılar Bayramı, spreyle yapılan boyamaların Yahudi karşıtlığı içerdiğini söyleyemeyiz’’ dedi. Ayrıca ‘‘Bunu kim yaptıysa buranın bir Yahudi mezarlığı olduğunu biliyor olabilir veya olmayabilir’’ diye ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün