Fransa’da terör: 3 ölü, çok sayıda yaralı

Fransa’da radikal kaynaklı terör durmuyor.

Dünya
30 Ekim 2020 Cuma

Nice şehrinde Notre Dam Kilisesi önünde Allah’ı Ekber şeklinde bağıran bir şüpheli, bir kadının başını keserek olmak üzere üç kişiyi bıçaklayarak öldürdü. 

Saldırıdan sonra Fransa'da ulusal güvenlik alarmı en yüksek seviyeye çekildi.  

Nice'e giderek incelemelerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 'İslamcı terör saldırısı' olarak nitelediği saldırıdan sonra, Fransa'da ibadet yerleri, okullar gibi bazı bölgelerde güvenlik önlemlerini artıracaklarını ve asker konuşlandırabileceklerini söyledi.  Açıklamanın ardından görevli polis sayısı 3 binden 7 bine çıkarıldı. 

Polis kaynakları, şüphelinin Brahim Aioussaoi adındaki 21 yaşında Tunuslu bir göçmen olduğunu ve Eylül ayında bir tekneyle İtalya'nın Lampedusa adasına geldiğini bildirdi. Adada koronavirüs karantinasına alınan şüphelinin daha sonra serbest bırakıldığı, İtalya'yı terk etmesinin söylendiği, Ekim ayında ise Fransa'ya geçtiği belirtiliyor.

Şüpheli polis tarafından yaralı olarak ele geçirildi.

Fransız medyası Nice'teki saldırıdan birkaç saat sonra Avignon şehrinde de sokakta çevresindekileri bıçakla öldürmekle tehdit edip 'Allah'ı Ekber' diye bağıran bir kişinin polis tarafından vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün