“9-10 Kasım’da dünyada ışık olsun”

Hayat Yürüyüşü Holokost Eğitimi adlı kurum tüm dünyaya çağrı yaparak, Nazilerin Avusturya ve Almanya’da yaşayan Yahudilere karşı başlattığı ölüm gecesi Kristal Geceyi ve kurbanlarını anmak için bir kampanya başlattı.

Dünya
26 Ekim 2020 Pazartesi

Kampanya kapsamında Hayat Yürüyüşü Kurumu 9-10 Kasım tarihlerinde tüm binaların, evlerin, cami, kilise ve sinagogların ışıklarının yakılmasını istedi.                       

Yahudilerin Kutsal Kitabı Tevrat’taki Yaratıcı’nın “Ve  Işık Olsun” sözlerini kampanyasına slogan olarak seçen eğitimi kurumu, 9-10 Kasım tarihlerinin, antisemitizme, ırkçılığa ve ayırımcılığa karşı tüm insanlığın omuz omuza verdiği bir gün olarak bilinmesini ve anılmasını istiyor. 

82 yıl evvel, tarihçilerin Kristallnacht adını verdiği 9-10 Kasım 1938’de Avusturya ve Almanya’nın başkentlerinde meydana gelen Yahudi karşıtı saldırılarda, yaklaşık 400 Yahudi katledilmiş, Yahudi yazarların kitapları yakılmış, sinagog ve Yahudi merkezleri, Yahudilere ait dükkanlar Nazi görüşlü paramiliter güçler tarafından yakılıp yıkılmıştı. Saldırılarda kırılan camların gece karanlığında yangın alevlerinde yansıması sonucu geceye Almanca Kristal Gece manasına gelen Kristallnacht adı verilmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün