Fransa’da sosyal medya ve radikalizm korkunç bir cinayete yol açtı

Fransa’da tarih öğretmeni Samuel Patty, geçtiğimiz cuma günü, öğrencilerine İslam’ı küçük düşüren karikatürler gösterdiği için okulunun önünde, 18 yaşındaki Müslüman Çeçen göçmeni tarafından bıçakla kafası kesilerek infaz edildi.

Dünya
19 Ekim 2020 Pazartesi

Saldırgan daha sonra elinde bıçakla polise saldırmak isterken vurularak öldürüldü. Polisten yapılan açıklamada, Abdullah Abizodoviç Anzorof adlı radikal görüşlü teröristin muhtemelen  sosyal medyada benzer infaz videolarından etkilenerek eyleme giriştiği belirtildi.

Teröristin yalnız bir kurt olup olmadığı, arkasında onu etkilemiş kimler olabileceği konusunda yapılan geniş kapsamlı soruşturmada en az on kişinin tutuklandığı gelen haberler arasında.Tutuklananlar arasında olan İmam Abdülhakim Sefruini, daha evvel, İsrail ve diğer Müslüman liderlere karşı olması ile biliniyor. Radikal İmam’ın diğer İslam liderlerine karşı olmasının sebebi ise Yahudi cemaatleri ile kurulan diyaloglara da karşı olması.

Olay Fransa’da Müslüman ve Yahudi cemaatleri dahil toplumun birçok kesiminden büyük tepki aldı. Fransa Yahudi Cemaatleri Birliği CRIF olayla ilgili olarak şu ifadeleri paylaştı: “İslami radikal terör Fransa’yı yeniden vurdu. Bu tür terör ve yandaşları bu ülkeden her ne pahasına olursa olsun söküp atılmalıdır. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için gereken kuvvet artık kullanılmalıdır.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün