‘Eskimeyen marka’ Sami Kohen’e büyük devlet ödülü

70 yılını gazetecilik ve dış politikaya adamış duayen gazeteci Sami Kohen, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Toplum
14 Ekim 2020 Çarşamba

“Tüm basınımızın göz nuru”

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisinde gerçekleşen ödül töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kohen için “Sami Kohen eskimeyen bir marka” yorumunu yaptı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Kohen’in tarafsızlığına da vurgu yaparak “Sami Bey, analitik sağduyulu okumalarıyla değişen gündemi doğru okudu, okuttu. Yorumlarında hep ülkemizin çıkarlarını gözetti. Eleştirileri yapıcı ve öğretici oldu. Değerlendirmeleri ise makulün sesini yansıttı. Benzersiz birikimi ve güçlü analiz yeteneğiyle sadece Milliyet Gazetesinin değil tüm basınımızın göz nurudur" dedi.

“Bu ödül basın açısından da önemli bir jest oldu”

Sami Kohen, layık görüldüğü ödülün ardından duygularını Şalom’a şöyle ifade etti:

“Meslek hayatımda çeşitli vesilelerle hep ödüller aldım fakat Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü, devletin bana layık gördüğü bir nişan, bir madalyadır. 

Bu ödülü basın mensubu olarak aldım. Yıllar boyunca, benden önce bu ödül çoğu zaman büyükelçilere, Türk dış politikasına, dış ilişkilerine katkıda bulunan önemli iş insanlarına, çeşitli diplomat, akademisyen, profesör, yerli ve yabancı kişilere verilmiş. Basın bugün kadar yer almadı. Basın camiası açısından da bu ödül çok önem taşıyan bir jest oldu. 

Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu benim için çok iltifatkâr davrandı. Benim eskimeyen bir marka olduğumu belirtip basının ‘göz nuru’ olarak övgü dolu bir ifade kullandı. Bunlar benim için paha biçilmez bir değer taşıyor. 

Bu ödül bana bir basın mensubu ve bir analist olarak verildi. Bu kapsamda Bakan’ın konuşması çok anlamlı ve önemliydi. ‘Sami Bey’in yorumları tamamen tarafsız ve analitik bir açıdan yazılmıştır. Biz buna çok değer veriyoruz, zira yazdıkları yapıcı ve öğreticidir. Sizi okumak bizim için bir gelenek olmuştur” dedi.

Bu benim için çok gurur verici bir durum ve olaydı."

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün