2021 Genesis Ödülünü halk seçecek

Genesis Ödülleri adayları arasında Yargıç Elena Kagan, Sacha Baron Cohen, Barbra Streisand, Haham Jonathan Sacks, Marc Benioff ve Steven Spielberg bulunuyor.

Selin KANDİYOTİ Kültür
7 Ekim 2020 Çarşamba

Time Dergisi tarafından Yahudi Nobel’i yakıştırılması yapılan Genesis Ödülleri Kuruluşu geleneksel, kapalı kapılar ardında yapılan seçim sürecini terk ederek bu yıl ilk kez 2021 Genesis Ödülünün kazananını belirlemek için halkın seçimine başvurma kararı aldı. Geçen yıl ödül insan hakları savunucusu Natan Sharansky’e verilmişti. Daha önceki kazanan isimler arasında Yargıç Ruth Bader Ginsburg, keman virtüözü Itzhak Perlman ve ödülü reddetmesiyle hatırlanan Natalie Portman bulunuyor. Bir milyon dolarlık ödül Yahudi değerlerini ve Yahudileri profesyonel anlamda yücelten insanlığa katkıda bulunan kişilere veriliyor. 

Dünya çapında 45 bin kişi tarafından aday gösterilen 4 bin kişilik liste yedi kişiye indirgendi ve genesisprize.org/forms/vote adresi altında halkın seçimine açıldı.

Listede ABD Yüksek Mahkeme Yargıcı Elena Kagan, oyuncu, yönetmen ve aktivist Sacha Baron Cohen, şarkıcı ve oyuncu Barbra Streisand, teolog, yazar ve İngiltere eski Baş Hahamı Lord Jonathan Sacks, oyuncu ve genç kadın hareketi savunucusu Gal Gadot, Time dergisinin sahibi ve hayırsever, Salesforce kurucusu Marc Benioffve son olarak yönetmen, yazar Steven Spielberg bulunuyor.

2013’te verilmeye başlanan Genesis Ödülü yalnızca kazanan belirlenince açıklanır ve aday listesi gizli tutulurdu. Ayrıca aday listesini önde gelen Yahudi ve Yahudi olmayan seçilmiş kişiler belirlerdi.

Genesis Ödülü Kuruluşunun Başkanı Stan Polovets ödülün elit bir komitenin elinden çıkan bir süreçten tüm dünya Yahudilerini dahil eden kapsayıcı bir oluşuma döndüğünü belirtti.

Son yedi kişilik listenin kazananını seçim komitesi ve ödül komitesi belirleyecek fakat Genesis Kuruluşu komite üyelerinden kamunun fikrine ağırlık vermelerini istedi. 2021 Genesis Ödülünün sahibi yılın başında açıklanacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün