New York’ta Ortodoks mahallelerine yeniden kapatma kararı

New York Belediye Başkanı Yahudilerin yaşadığı mahalleleri de içeren 9 mahalleyi yeniden kapatma planını açıkladı.

Dünya
7 Ekim 2020 Çarşamba

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio pazar günü yaptığı açıklamada şehrin belirli kesimlerinde COVID-19 vaka sayılarında yeniden artış görülmesi nedeniyle dokuz mahallede yeniden kapatma uygulaması planlandığını duyurdu.  

Blasio açıklamasında, “Bugün maalesef kutlanacak bir gün değildir” diyerek Brooklyn ve Queens bölgelerindeki dokuz mahallede temel ihtiyaç ürünleri satmayan işletmelerin ve tüm okulların yeniden kapanmasını isteyeceğini belirtti. 

New York Eyalet Valisi Andrew Cuomo tarafından onaylanması gereken teklif mart ayında korona virüsünden çok olumsuz etkilenen şehir için önemli bir gerileme anlamına geliyor. Şehirde virüs nedeniyle yaklaşık 24 bin kişi hayatını kaybetti. 

Kapatılması planlanan dokuz mahallenin bazılarında yüksek sayıda Ortodoks ve ultra-Ortodoks Yahudi yaşıyor ve virüs son haftalarda özellikle bu yerlerde hızlı bir şekilde yayılıyor. 

Artışlar Yahudilerin dini bayramlarına denk geldi. Özellikle geçtiğimiz hafta pazartesi günü Yom Kipur’la da zirve yaptı. 

New York Times’daki habere göre, De Blasio şehrin en kötü etkilenen alanlarının yeniden açılmasını “geri sarmayı” hedeflediğini belirtti. Blasio, şehirde vakalarda artış açısından gerçekten endişe verici olan 11 bölgeyi de yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

New York ilkbahar aylarında pandeminin global merkez üssü olmuştu. Ancak yakın zaman öncesinde, New Yorklu yetkililer ABD’deki şehirler arasında pozitif vaka sayısı ve bulaşma oranı en düşük eyalet olmakla övünmüştü.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün