GKD’de bir sezon böyle geçti

Göztepe Kültür Derneğinden Vivet Yohay pandemi döneminde gerçekleştirdikleri faaliyetleri özetledi…

Toplum
7 Ekim 2020 Çarşamba

“Pandemi, COVID-19, maske, dikkat, hayat eve sığar, sosyal mesafe, Zoom, online eğitim...

Artık dimağlarımızda yer eden kelimeler, hâlâ hayatımızın odak noktası. Maalesef 2020 yılında dünyamızı saran felaket zincirleri henüz kırılamadı. İnanıyoruz ki geçtiğimiz Roş Aşana, Yom Kipur ve içinde bulunduğumuz Yamim Noraim günlerinde ettiğimiz dualar, yukarı gereken yerlere ulaşıyor. 

Göztepe Kültür Derneği bu zor günleri sizlerle kenetlenerek nasıl geçirdi? Bir özet geçmek istedik. Gelecek günler neler getirecek henüz bilmediğimizden, “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” demek istedik. Elbette bir teşekkür de teknolojik dünyaya. Sosyal medya hesaplarımız hepimizin imdat çıkış kapısı oldu bu günlerde. Dünyada eşi benzeri görülmeyen dayanışmamız ise göz yaşartıcıydı. Türk Yahudi Toplumu kenetlenen, birbirine yardım veya moral destek için elinden gelen her şeyi yapan bir toplum olduğunu gözler önüne serdi. GKD bu süreçte üzerine düşeni ve fazlasını da yaparken gönüllülük sınırlarının sonsuz olduğu da ispatlandı. 

2020 Nisan-Haziran ayları arasında yaptığımız Zoom sohbet ve etkinliklerimize katılamayanlar veya tekrar izlemek isteyenler için GKD Facebook sayfamızda hâlâ yayındalar. 

Ünlüler ile sohbetlerimiz, toplumumuz ünlü sanatçıları ile sohbetlerimiz, hala, dondurma, falafel, çörek ve resim yapma atölye faaliyetlerimiz, GKD ile akşam kahvelerimiz, profesyonel rehberimiz ile neredeyse uçan halıda Küba turumuz, anneler günü için genç yeteneklerimizin özel konserleri, babalar günü etkinliğimiz, Solelim miniklerimiz için arkadaşlarıyla dernekteymiş gibi buluşturan faaliyetlerimiz, hayatımızın olmazsa olmazı spor ve uzman tavsiyeleri, Holokost’ta yaşadıklarını izlerken ekrana kilitlendiğimiz survivor, araştırmacı-uzman anlatımıyla Cumhuriyet dönemi Türk Yahudi Toplumu yaşantısı, Or Yom hakkında bildiklerimiz, bilmediklerimiz. Ve ayrıca amatör profesyonellerimiz sayesinde her yıl onlarca zorlu prova sonrası sahnelenen tiyatro oyunlarımız da YouTube’da kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler için yerini aldı. Yine tiyatroya gönül veren arkadaşlarımız, ufak yarışmalar halinde kendilerini tanıtan eğlenceli programlar da yaptı. 

Bu yıl için elbette planlarımız programlarımız var. Ancak önümüzdeki günler herkes için belirsiz. Önceliğimiz hepimizin can güvenliğidir. GKD’nin toplumumuz ile birlik beraberlik içinde olacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni normal yaşantımızda sağlık, güzellik, huzur ve GKD’li günler diliyoruz. Biz’i izlemeye devam edin.”

 

**

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün