Dubai ve İsrail elmas borsaları ticaret anlaşması imzaladı

Ortadoğu’da barış, ticareti ateşlemeye devam ediyor. Neredeyse her gün yeni bir işbirliği veya ticaret anlaşmasının haberi duyuluyor.

Dünya
17 Eylül 2020 Perşembe

Son olarak ajanslara ulaşan bir haber de, dünyanın en prestijli elmas işleyicisi İsrail ile son yıllarda büyük gelişme gösteren Dubai elmas borsalarının bir ticaret anlaşmasına imza atmış olmaları.

İsrail bir zamanların en büyük elmas merkezi olarak, yerini bugünlerde büyük ve nadir taşları işlemesi ile halen koruyor. Tel Aviv Ramat Gan’daki merkez 1990’lı yıllara kadar ham elması dünyada en iyi ve en çok işleyen endüstri olarak biliniyordu.

Bugün ise küçük taşları kesme ve parlatma pazarı Çin’e kayarken, küresel kuyumcuların yeni uluslararası alım-satım merkezi Dubai olmuş durumda. Birçok İsrailli işadamının, ticaretin Dubai’ye kayması ile birlikte BAE’ye yerleşip şirketler kurdukları ve işlerini buradan yürüttükleri kuyumculuk piyasasında yeni bir haber değil. Şimdi bu ticaret İbrahim Anlaşması ile tam bir resmiyet kazanmış durumda.

İsrail’in Ramat Gan’daki dünyaca meşhur elmas kesme ve parlatma merkezi ise, daha çok nadir bulunan doğal renkli ve büyük elmasları parlatıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün