İngiltere’de Müslümanların neredeyse yarısı Yahudi düşmanı komplo teorilerine inanıyor

İngiltere’de farklı cemaatlerde demokrasinin gelişmesi için çalışan bir düşünce kuruluşunun yaptığı araştırmada, Müslümanların yüzde 44’ünün Yahudiler aleyhindeki komplo teorilerine inandığı ortaya çıktı.

Dünya
7 Ağustos 2020 Cuma

Dr. Rakıp İhsan tarafından yürütülen araştırmayı Henry Jackson Society finanse etti. Araştırmadan diğer çıkan bir sonuç da, İngiliz Müslümanlarının yüzde 44’ünün İngiliz Yahudilerinin İsrail’e kendi ülkelerinden daha bağlı olduklarını düşünmeleri.

Araştırma sonuçlarının en rahatsız edici gerçeklerinden biri de, “İsrail’i kendi vatanından daha çok sevme” ve “Yahudiler dünyayı kontrol ediyor” fikirlerinin üniversite mezunu Müslümanların arasında daha yaygın olması.

Dr. İhsan araştırmasının sonuç bölümünde pek iyimse konuşmuyor: “Maalesef konu antisemitizm ve Yahudiler olduğunda İngiltere’de cemaatlerimizde çoğu kişi lafını sakınmıyor, politik gerçeklerden söz etmiyor. Bu araştırmayı İngiltere’de son zamanlarda hızla yükselen antisemitizm gerçeğini gözler önüne sürmek için yaptık. Araştırma korkunç bir tabloyu işaret ediyor, bir zamanlar Nazi rejiminden kaçmak için kıta Avrupa’sını terk eden insanların sığındığı cennet olan İngiltere bugün bu halde…”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün