İspanya antisemitizmin uluslararası tanımını kabul etti

İspanya, sebepsiz yere İsrail’i sistematik olarak eleştirmeyi de antisemitizm sayan Uluslararası Holokost Anma İttifakı’nın (International Holocaust Remembrance Alliance-IHRA) Yahudi düşmanlığı tanımını kabul ettiğini açıkladı.

Dünya
23 Temmuz 2020 Perşembe

spanya Yahudi Cemaatleri Federasyonu çarşamba günü yaptığı yazılı bir açıklamada, konuyu gündeme getirdi ve İspanya hükümetine teşekkürlerini belirtti. 

IHRA, antisemitizm tanımında Yahudi düşmanlığının değişik türlerini tarif ediyor. 

Buna göre Yahudilere ayırımcılık yapmak , nefret etmek, soykırımın inkarı, ve bazı durumlarda sebepsiz ve sistematik olarak İsrail’i eleştiren veya kötüleyen ifadeleri gerçek olmayan söylemler yaratmak için kullanmak antisemitizm sayılıyor. 

İspanya 34 ülkenin üyesi olduğu IHRA’nın 2008 yılından beri üyesi.  Haziran ayında da İspanya’ya bağlı Bakear Adaları  parlamentosu tüm üyelerin katılımı ile aldığı bir kararda, İsrail karşıtı BDS örgütü hareketini IHRA tanımına göre antisemit olarak nitelemişti. 

Şimdiye kadar İspanya’nın bağımsız yargısı değişik davalarda BDS’yi ırkçılık ile suçlamasına rağmen, yasama organı ilk defa böyle bir karara imza attı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün