Hollanda, terör ve cinayete karışan örgüte yanlışlıkla finansal yardım yaptığını kabul etti

Hollanda´da yerleşik Filistin yardım organizasyonunun terör bağlantıları ve 2019’da 17 yaşındaki İsrailli Rina Shnerb’in öldüğü bombalı saldırıda rolü olduğu ortaya çıkınca, Hollanda resmi bir açıklama ile söz konusu organizasyona maddi destek verdiğini kabul etti.

Dünya
23 Temmuz 2020 Perşembe

Hollanda vatandaşlarından alınan vergilerin terörü de finanse ettiği, Abdul Razaq Farraj ve Samer Arabid adlı teröristlerin İsrailli yetkililer tarafından tutuklanması sonrası ortaya çıktı. Her iki terörist de Hollanda’nın resmi olarak finanse ettiği Tarımı Geliştirme Birliği (UAWC) organizasyonu için çalışıyordu. Ancak organizasyonun arkasındaki gerçek örgüt Filistin Kurtuluş (Popular Front for the Liberation of Palestine, PFLP) örgütü idi.

Hollanda hükümetinin resmi açıklaması Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Stef Blok ve Diş Ticaretten Sorumlu Bakan Sigrid Kaag tarafından Hollanda meclisine yapıldı. 2013 ile 2020 yılları arasında UAWC, Hollanda hükümetinden toplamda yaklaşık  20 milyon dolar yardım almıştı.

UAWC, Samer Arabid tarafından yönetiliyordu. Arabid, Ağustos 2019’da  Dolev’de meydana gelen ve 17 yaşındaki Rina Shnerb’in hayatını kaybettiği, kardeşi ve babasının yaralandığı saldırıyı organize eden kişiydi.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün