Instagram hesabına haciz konulur mu?

İsrail’de bir mahkemenin Instagram hesabı gelirlerine ihtiyati tedbir konması ve haciz prosedürünü başlatılması talebini reddetmesi sonrası, teknoloji dünyası sosyal medya hesaplarının ödenmeyen borçlar için el değiştirmesini tartışmaya başladı.

Dünya 1 yorum
21 Temmuz 2020 Salı

Bir sosyal medya hesabının maddi ve maddi olmayan finansal kıymeti nedir? Devredilebilir bir hak mıdır yoksa, kişiye özel bir hak mıdır? Gelişen teknolojinin yarattığı yeni ekonomik gerçeklerin hukuk düzenlemelerinin geriden gelmesi dünyada yeni bir durum değil.

Olay İsrail’de gerçekleşti. İsrail’de medya dünyasında çocuk programlarının yıldızı olarak tanınan 33 yaşındaki Şiran Sendel'in, aleyhine açılan bir davada mahkeme Sendel’i 14.500 dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

Sendel, bir köpek gezdiricisinin köpeklerinden birine kötü ve vahşice davrandığını sosyal medya hesaplarında paylaşınca, köpek gezdiricisi büyük gelir kaybına uğradığını iddia etti.

Instagram’da 359 bin takipçisi olan Sendel çocukların dünyasında adeta bir yargıç gibi göründüğü için köpek gezdiricisi aleyhinde yaptığı paylaşım büyük ses getirdi.

Sendel mahkemede 14.500 doları ödeyecek bir birikimi olmadığını ifade edince, köpek gezdiricisinin avukatı mahkemeden Sendel’in Instagram hesabının mülkiyetine tedbir konulmasını ve bir kısım gelirlerinin borcun ödenmesi için haciz edilmesini talep etti. Ancak mahkeme Instagram hesabının bir aktif, bir değer olarak görülemeyeceğini, dolayısı ile tedbir ve haciz işleminin söz konusu olmadığın hükmetti.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün