Siyonizm’i, beyaz ırkçılığına benzeten üniversite profesörü

Kanada’nın uluslararası York Üniversitesi Profesörü Faysal Bahabha, Siyonizm’i, Beyaz Üstünlüğü ırkçı hareketine benzetti, 2. Dünya Savaşındaki Yahudi soykırımının da abartıldığını ifade eden profesör, belirtilen olayların şüpheli olduğunu söyledi.

Dünya
29 Haziran 2020 Pazartesi

Yahudi gruplar, York Üniversitesinde hukuk profesörü olan Bahabha’nın görevden alınmasını istedi. 

Profesörün online bir tartışma ortamında paylaştığı antisemit ifadeleri şöyleydi: “Siyonizm Yahudi milletinin kendi vatanında kendi kaderini belirlemesi ve egemenlik hakları mücadelesi değildir. Siyonizm Yahudi milletinin ırkçı bir üstün millet hareketidir.”

Hukuk kürsüsü sahibi profesör Holokost konusunda ise şu ifadeleri kullandı: “Holokost çok abartılıyor. Yahudilerin Holokost argümanı şüpheli bir sav.”

Bahabha konuşmasında Uluslararası Holokost Anma Birliğinin antisemitizm tanımına da karşı çıktı ve tanımın her tür İsrail aleyhtarlığını Yahudi nefreti olarak nitelediğini belirtti. ABD Yahudi basını da yaptığı haberlerde İsrail ve Yahudi karşıtlığı ile bilinen profesörün üniversite kampüsü önünde, elinde taşla bir Filistinli militanı gösteren afişi de desteklediğini, afişin terörü yücelten bir ifade taşıdığını belirtti.

Yahudi Kuruluşu B’nai Brith Kanada da bir açıklama yaparak, üniversiteye profesörün görevden alınması için çağrıda bulundu. B’nai Brith’in açıklamasında, artık York Üniversitesinin genç dimağları İsrail ve Yahudi karşıtı doktrinlerle zehirlemesine bir son verilmesi gerektiği belirtildi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün