İngiliz İşçi Partisi antisemitizme geçit vermiyor

Geçmişte Jeremy Corbyn yönetiminde antisemit bir felsefe izleyen parti, bugün Yahudi ve İsrail düşmanlığına sıfır tolerans gösteriyor.

Dünya
26 Haziran 2020 Cuma

Parti lideri Sir Keir Stamer, parti üyesi ve gölge bakan Rebecca Long Bailey’i antisemitizme karıştığı sebebi ile perşembe günü kovdu.

Bailey, Jeremy Corbyn’e desteği ile bilinen bir aktrist ile birlikte ortak yazdığı bir köşe yazısında ABD’de George Floyd’u öldüren polislerin yöntemlerini İsrail’de öğrendiklerini yazmıştı.    

İngiltere İşçi Partisi sözcülüğü basına yaptığı bildiride şu ifadeyi kullandı: “Bu öğleden sonra Sir Keir Stamer, Rebecca Long Bailey’nin gölge kabineden istifasını istedi. Başkan Keir Yahudi cemaatlerinin gözünde partinin imajını yeniden düzeltmeye son derece kararlıdır.” 

ABD ve Avrupa’da siyahi George Floyd’un Amerikan tutuklama sırasında ölmesini protesto eden gösterilerin bazıları İsrail ve Yahudi karşıtı gösterilere dönüşmüştü. İsrail ve Yahudilik karşıtı ırkçı gruplar adeta gösterilerdeki isyan ruhunu çalmış, kendi siyasi ajandalarına alet etmiş, sinagoglara ve Yahudi cemaati binalarına zarar vermişti. Gösterileri Yahudi karşıtı harekete çeviren bu grupların argümanı ise yeni bir komplo teorisi idi: “ABD Polisi şiddeti İsrail askerlerinden eğitim alarak  öğrendi.”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün