Antisemit yardımseverin ismi üniversite stadyumundan çıkarılıyor

Cincinnati Üniversitesi antisemit ve ırkçı görüşü ile bilinen Marge Schott’un adını üniversitenin beysbol stadyumundan çıkarıyor.

Dünya
25 Haziran 2020 Perşembe

Cincinnati Reds Beysbol Takımının eski sahibi olan Schott, yaptığı yorumlarda, Hitler’i övmüş, siyahi oyunculara karşı aşağılayıcı ifadeler kullanmış, Japonlar ve Yahudiler hakkında ağza alınmayacak sözler etmişti. 

Schott’un davranışları ve açıklamaları dolayısı ile beysbol ligleri maçlarına gitmesi de üniversitenin mütevelli heyeti tarafından yasaklandı. Buna ek olarak, Marge Schott’un adı, zamanında üniversiteye yaptığı yardımlar dolayısı ile ismiverilen binalardan da çıkarılacak. Uzun bir süredir üniversitenin öğrenci birliği ve mezunlar derneği de antisemit davranışlarından dolayı Schott isminin üniversite tesislerinden çıkarılmasını talep ediyordu. Ancak şimdiye kadar bu konuda bir adım atılmamıştı. 

Katolik görüşü ile bilinen eğitim kurumu geçtiğimiz salı günü aldığı çoğunluk  kararı ile Schott isminin çıkarılmasını resmileştirdi. İsimlerin değişmesini en baştan beri destekleyen Üniversite Rektörü Neville G. Pinto basına konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Marge Schott’un antisemitizm ve ırkçılığı, ahlak, haysiyet ve eşitlik kavramları üzerine kurulu üniversitemizin geçmişinde garip ve korkulu bir sayfa olarak hatırlanacak.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün