Geri dönüşüm malzemelerini kullanalım

Çocuk-Aile
24 Haziran 2020 Çarşamba

Vivet Pitelon Sparkes

Günümüz çocuklarının bilişsel gelişimlerini desteklemek için hayal gücünü arttırıcı aktiviteler büyük bir önem taşıyor. Yaz tatiline girdiğimiz ve çocukların günün büyük bir kısmını oyun oynayarak geçirmeye başladığı bu süreci en keyifli etkinliklerle süslemeye ne dersiniz? Bu ay hep birlikte çocuklarımızın hem el-göz koordinasyonunu, hem de hayal güçlerini geliştirecek geri dönüşüm malzemeleriyle zenginleştirilmiş aktiviteler için kolları sıvayalım.

PLASTİK ROBOT

Malzemeler: 2 adet şönil, plastik şişe kapakları, boncuklar, oynar gözler, yapıştırıcı, makas.

Yapılışı: Yapmak istenilen robot boyuna göre şöniller, baş, gövde, kollar ve bacaklar için kesilir. Şönillere önce şişe kapağı sonra da boncuklar geçirilerek robotun kolları ve bacakları hazırlanır. Robotun gövdesi diğer şönillere uyacak şekilde hazırlanır. Bütün şöniller birleştirilir. En son oynayan gözler yapıştırılır. Robotun ayakta durabiliyor mu?

ÇORAP KUKLA

Malzemeler: Kullanılmayan bir adet çorap, renkli şöniller, renkli ponponlar, bir parça yün, bir parça karton, oynar gözler, yapıştırıcı, makas

Yapılışı: Çorap önce ters çevrilir. Bir parça karton çorabın içine sığacak büyüklükte kesilir. Yapıştırıcıyla yapıştırılır. Çorap dikkatli bir şekilde ters çevrilir. Şimdi elindeki malzemelerle istediğin kuklayı yapmaya hazırsın. Yünden saç, şönilden kirpikler ponponlardan kulaklar yapmaya hazır mısın?

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün