COVID salgınında sessiz tehlike

İsrail’de sağlık sigortası kuruluşu Maccabi’nin yaptığı bir araştırma, artmakta olan vakalarda, çocukların büyük bir kesimi oluşturduğunu ve hastalığı hafif veya hiçbir belirti göstermeden geçiren bu çocukların sessiz yayıcı olduklarını ortaya çıkardı.

Dünya
16 Haziran 2020 Salı

Maccabi kuruluşunun açıklamasına göre, söz konusu bu çocuklar tamamen asemptomatik, yani hastalığı hiçbir belirti göstermeden taşıyor ve bu durum evlerindeki yaşlılar, çevreleri için büyük bir sessiz tehlike oluşturuyor.

İsrail’de son haftalarda vaka sayısındaki artışın büyük bölümü gençlerden oluşuyor. Sağlık kuruluşunun verilerine göre, haziran ayı başında  200 olan vaka sayısı İsrail’de halihazırda 3600’e yükselmiş durumda. Başbakan Netanyahu, durum böyle giderse yeniden kısıtlamaların gündeme geleceğini belirterek halkı uyardı.

Korona virüsü vakası belirlenen okulların sağlıklı öğrencilerine yapılan testlerde, hiçbir belirti göstermeyen bu çocukların kanlarında virüsü taşıdıkları görüldü.

 Maccabi Genel Müdürü Ekka Zohar basına yaptığı duyuruda, son testlere göre hastalığı taşıyanların çoğunluğunun 45 yaşın altında olduğunu belirtti. Bu sayı İsrail genelinde yüzde 73, Tel Aviv'de ise yüzde 79.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün